CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 12, 2008

Guys..Bce ni..Important!!

1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5

2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8

3- nk taw ekh?erm,bce NO 9

4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15

5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..

6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16

7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2

8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?

9- tak payah la b’debar2 cm2..cme bce jap NO 18

10- Blom lg la..bce NO 19 ye..

11- da pnt ekh? Bce jap NO 13

12- sbnrnye kite nk ckp klu….(ah bce no 3 la)

13- tgl cket jek lg bce NO 20

14- argh,pnt neh..bce NO 1

15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6

16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12

17- ades,nk ckp neh..bce NO 7

18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10

19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..

20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek

Isshh...Hate them!!

Hate these Guys.........!!






Love these Guys......!


I know you already known why i hate and love these all guys rite? with all the gossips and news about them, we can know how these guys are..How they really appreciated a girls in their life..and how they treated a girls that they love..well..u can judge them..! =)

Tuesday, November 11, 2008

OLGA or ALGA...??

Guys... kowg da tgk james bond-Quantum Of Solace ke??
g r tgk..
best gler...
tp for people yg ske tgk action jelaa...
jiwang2..ooppsss sowii....
hehe...
citer ni bkn stakat best..tp da wat rekod kt US as d hit muvie n mmg da box opis da..smp leh klhkn rekod harry potter taw..
pas2..heroin dier kali nie mmg ctk bangat mcm sye nie..

haha..!!prasan2...


ni la heroin dier...nme dier OLGA KURYLENKO

kepada yg brkenaan..


Guys...Wish u gud LUCK!!


Do the bESt k...


byk2 Kn bdoa b4 jwb tuh..


Make It Great as d Last Battle 2 us..


ade hint bgtaw laa..


hahaha!!


My Final Exam

Start: 10.11.08

End: 16.11.08

Tuesday, October 14, 2008

Wikipedia Hina Nabi Muhammad???

Laman Wikipedia didapati memuatkan beberapa gambar yang diberi keterangan sebagai Nabi Muhammad Saw. Gambar-gambar itu mendorong Faraz Ahmad, seorang muslim Inggeris, membuat petisyen secara online yang isinya mendesak pengelola Wikipedia menghapuskan gambar-gambar tersebut.

Petisyen yang dapat dikunjungi di alamat ThePetitionSite.com ini, menurut Islamonline, dibuat sejak 4 Disember 2007 dan sehingga hari Selasa (5/2) sudah 90,245 orang dari seluruh dunia yang menandatangani petisyen tersebut. Terjadi kenaikan yang cukup signifikan dibandingkan satu hari sebelumnya, di mana penandatangan petisi jumlahnya baru 83,691 orang.
Seorang penandatangan petisyen bernama Nayyar Iqbal berasal dari Pakistan pada tanggal 5 Februari menulis, "Kami, umat Islam menghormati semua agama dan berharap yang sama dari semua agama lain."

Mereka yang ikut mengisi petisyen itu ada yang hanya menulisk nama dan negara asal, ada juga yang menuliskan komentar. Mereka semua sepakat Wikipedia mesti menghapuskan gambar-gambar yang diberi keterangan sebagai sosok Nabi Muhammad Saw.

"Tolong buang gambar-gambar palsu Nabi Muhammad Saw kerana Rasulullah sendiri dalam kehidupannya melarang gambar-gambar dirinya, " tulis Samad Ahmad dari Albania.
Gambar-gambar yang disebut sebagai Nabi Muhammad Saw yang dimuat Wikipedia didakwa sebagai gambar-gambar yang dibuat pada abad ke-12. Gambar-gambar itu bukan sekadar ilustrasi di Wikipedia, tapi sudah bersifat ofensif. Dalam salah satu gambar misalnya, Nabi Muhammad Saw digambarkan seperti seorang pendeta dan seorang kardinal.

Wikipedia Foundation yang berpusat di San Francisco mengakui sudah menerima banyak email sejak pertengahan Januari, yang meminta gambar-gambar Rasulullah dibuang dari laman tersebut. Pihak Wikipedia menyatakan untuk mempertimbangkan email-email itu tapi menolak untuk memadam gambar-gambar itu. Wikipedia menyerahkan pilihan kepada pengunjung lamannya sama ada melihat gambar-gambar itu ataupun tidak.

"Wikipedia adalah ensiklopedia yang tujuannnya menyajikan pelbagai topik dari sudut pandangan yang neutral. Wikipedia tidak akan melakukan suntingan untuk memenuhi kepentingan kelompok-kelompok tertentu, " kata Jay Walsh dari Wikipedia Foundation kepada akhbar New York Times.

Jawapan pihak Wikipedia tidak memuaskan para penandatangan petisyen. "Saya dengan tegas mengutuk tindakan Wiki dan saya mendesak agar gambar-gambar itu segera dihapus dari halaman Wiki, " tulis Hassan Mustafa dari Pakistan.

"Kebebasan berpendapat bukan bererti anda menyakiti perasaan jutaan orang. Hormatilah setiap orang, " tegas Hassan

http://satuumat.blogspot.com/

Monday, October 13, 2008

Gals dun be stupid like dis....

haha..

just look at the vid below...

funny or saddy??

haha....



aiiii...mslh 2x...

Apalah nsb aku ni..pas satu2 mslh yg menimpa pada driku ni…len yg dpkrkan..len plak yg terjadi..aiii..entahla…

Pade kowg yg ade ternampak keta aku tersadai kt tepi jln ari tu..mst kowg pelik kn..apa hal plak keta aku nil eh tersangkut kt tgh2 utan tuh..haha..

Untuk pengetahuan kowg..keta aku tu mengalami mslh tyr…uhu..ni pengajaran wat pemandu2 wanita di luar sne…sntiase la alert dgn tyr kowg tuh..klu da pki..pandai2 la g anta kete kowg tuh g servis..lbh2 lg bab2 tyr ni..uhu…klu rse2 tyr tuh da botak sgt..beli jela tyr baru..biar duit lesap..asalkn slmt…

Jgn jd mcm aku ri2..tyr aku meletup..nsb bek la x terbabas..klu terbabas xtaw la ape plak nsb kitowg mse tuh..klu kowg nk taw..smp skang si noha tuh fobia nek keta dgn aku taw..haha…
Tp nsb bek la ade apek (bdk bfin-Mohd Afiq)..nsb bek la dier dpt tlg aku time tuh..dier la yg bukak tyr..dier la yg psg tyr spare part..mcm2 lg..smuanye dier..hehe..tanx apek!..hehe..klu la dier xde..xtawla spe yg dpt tlg aku time tuh..da r ko 8pg tuh aku de test…n nseb bek la ade k.ain..aku n noha tmpg keta dier g jwb test produk time tuh..biarla mcm sardin…asalkan…aku n noha dpt jwb test..tanx kt k.ain jgk!hehe..

Xlupa jgk pada nuwul n ejart..coz klu dowg xde..spe la plak yg nak anta aku kt keta aku yg tsadai kt tepi jln tuh..tanx kowg!yunkkk kowg smua….!!!